Páginas

viernes, 12 de noviembre de 2010

Berezko izaerarekin

Galeper entsalada eskabetxean, onddo-krepak, pagausoa ehiza-saltsan, Idiazabal gazta, intxaurrak eta etxeko irasagarra. Gaurtik hasita,  eta hurrengo bi asteburuetan zehar, hots azaroaren 28a arte, hori da Lautadako I. Jardunaldi Gastronomikoetan dastatu daitekeen menuetako bat.
Lautada pasabide eta elkargune garrantzitsua izanik, kultur-ondare handiko lurraldea da, gastronomia barne. Bertako sukaldaritzak, batez ere,  lurretik ateratako elikagaiak izaten du ardatz, eta sasoian sasoiko produktuetan du oinarria. I Jardunaldi gastronomiko hauetan onddoak, perretxikoak, ehiza eta gazta aurkeztuko dira. Hauek dira ekitaldi honetan parte hartzen duten jatetxeak: Agurainen Zerua eta Jose Mari jatetxeak, Araian sagardotegia eta Zubigain, Argomanizen Paradorea eta Dulantzin Meson Erausquyn jatetxea.
Eta Lautadako zaporeaz gozatzen jarraitzeko  jardunaldi hauetan beste ekintza batzuk antolatu dituzte: azaroaren 13an, esaterako, Lautadako-produktuen azoka egongo da Donemiliagako kiroldegian (Erdoñanan); azaroaren 16an, Aguraingo Zabalarte Etxean gazta dastatzea izango da; azaroaren 23an, ordea, Fernando Gonzalez de Heredia gastronomoak “Lautada, berezko izaera duen gastronomia” izeneko hitzaldia emango du Araian; eta azkenik, azaroaren 30ean Argomanizeko Paradorean gazta, ehiza, perretxiko eta onddo dastatzea egongo da.

No hay comentarios:

Publicar un comentario